PARTIZANSKA KNJIGA

// VEROVATI / ČITATI / BORITI SE //

// VEROVATI / ČITATI / BORITI SE //

* u cenu knjiga nije uračunat PDV

prodaja
EN

edicija

Tekstopolis

Zdravo druže nedostajao si nam

Ričard Ovejn Roberts

žanr: roman

pogovor: Dunja Ilić

broj strana: 202

povez: meki

dimenzije: 20x13.5 cm

godina izdanja: 2021

ISBN: 978-86-6477-070-5

cena: 1000,00 RSD
O knjizi
O autoru
Odlomak
Slike

Nakon smrti partnerke, Hil dolazi u svoju rodnu kuću, gde se njegov stari i bolesni otac sprema da sat- kulu, koja za Hila predstavlja vezu sa detinjstvom i majkom koju je prerano izgubio, pretvori u smeštaj za iznajmljivanje. Tamo ga dočekuje očeva negovateljica Trudi, veganka i vlasnica psa, večito obučena u preveliki teget džemper s pletenicama. Trudi, po svemu sudeći, vodi glavnu reč u životu njegovog oca, i Hilu se to ne sviđa. U stvari, on se ne oseća dobro, ne želi ni sa kim da komunicira, ne želi ni sa kim da se druži. Njegova mantra je: Ništa se loše ne dešava kada se ništa ne dešava. Nežnost koju oseća prema svom mačku Dejvu Hil će, ipak, uskoro početi da oseća i prema Trudi, mada već zna da će ih njeni planovi brzo razdvojiti.
Idiosinkratičnim, eliptičnim stilom i pripovedanjem u prezentu, savršeno prilagođenim temi, Ričard Ovejn Roberts ispisuje jednu savremenu ljubavnu priču, priču bez pravog početka i kraja, priču koja nije čak ni prava ljubavna priča, ali čije junake volimo i onda kada nas nerviraju, i koje ćemo teško zaboraviti.

Dunja Ilić

Ričard Ovejn Roberts 2015. godine objavljuje debitantsku knjigu priča Sva mesta na kojima smo živeli, posle diplome osnovnih studija književnosti sa Univerziteta u Mančesteru i master studija pisanja na Univerzitetu u Liverpulu. On je glavni lik filma u pripremi CONCRETE ULTRA, dokumentarca koji prati promotivnu turneju povodom srpskog izdanja knjige.
Roberts je nedavno osvojio nagradu PENfro za kratku priču. Zdravo druže nedostajao si nam je njegov prvi roman, za koji je dobio prestižnu alternativnu Not the Booker nagradu za najbolju knjigu napisanu na engleskom jeziku 2020. godine.
Rodio se i odrasta u Inis Monu, a danas živi u Kardifu sa suprugom, ćerkama i mačkom Ebi boginjom.

žanr: roman

pogovor: Dunja Ilić

broj strana: 202

povez: meki

dimenzije: 20x13.5 cm

godina izdanja: 2021

ISBN: 978-86-6477-070-5

cena: 1000,00 RSD

Slične knjige